Webinar '1 jaar Groen Groeit Mee Pact' terugkijken

in Groen

Vorig jaar ondertekenden we op 7 februari het Groen Groeit Mee Pact en daarmee hebben we de beweging gestart. Er is in het afgelopen jaar veel gebeurd en daar stonden we bij stil in een webinar op dinsdag 7 februari 2023.

Webinar 1 jaar Groen Groeit Mee Pact.

In het webinar sprak gespreksleider Anouschka Laheij met Groen Groeit Mee bestuurder Huib van Essen over zijn momenten van trots. Maar ook Mariëtte Pennarts, Hilde de Groot, Anouk Haaxma, Voortman Linda, Jelka Both en Jan-Willem Burgmans kwamen aan het woord in gesprek met onafhankelijk provinciaal adviseur ruimtelijke kwaliteit Paul Roncken over het door hem geschetste toekomstscenario van onze regio.

Paul presenteerde zijn scenario met negen scheggen voor het eerst op 24 november 2022 tijdens de werkconferentie van Groen Groeit Mee. En nu reist hij ermee langs verschillende gemeenteraden. Zijn verhaal biedt een groenblauw perspectief op de regio en geeft aanknopingspunten voor een gesprek over de voorbeeldgebieden van Groen Groeit Mee, de scheggen in het Integraal Ruimtelijk Programma van de U10, de koppeling met het Nationaal Programma Landelijk Gebied en de groennormering. Onderwerpen die aan bod kwamen tijdens het webinar.

Met dank aan deze gesprekspartners én de ruim 100 digitale deelnemers kijken we terug op een geslaagde online bijeenkomst.