Pitch 1: Onno Dwars

Hoe maken we de sprong van natuurinclusief bouwen op wijkniveau naar regioniveau? Onno Dwars, CEO Ballast Nedam kan niet wachten: het kan al!

De wijk waarin je woont bepaalt hoe oud je wordt. Zo trapte Onno Dwars (CEO Development Ballast Nedam) zijn bijdrage af. Hoe groener de wijk, hoe gezonder de mensen. Hiermee gaf hij iedereen in de zaal, van ontwikkelaar tot bank, van overheid en maatschappelijk partner, een grote verantwoordelijkheid. We hebben samen de verantwoordelijkheid voor natuurinclusief bouwen op grote schaal. Dus niet alleen dat ene woningbouwproject, maar ook gelijk de omliggende buurten daarop aansluiten.

Tekst gaat verder onder foto

Onno Dwars pitch zijn verhaal aan de zaal met deelnemers

 

Bestuurders gingen in gesprek op zoek naar doorbraken. Het groter denken ging meerdere kanten uit: meer educatie en bewustwording bij de jeugd. Maar ook ‘regenboogcontouren’: blauw, groen, grijs, paars (recreatie) en rood slimmer met elkaar verbinden over de hele regio heen. Toewerken naar een totaalbeeld, in plaats van het denken in plots. Ook is er gesproken over het reguleren van grondprijzen om zo het groen betaalbaar te houden.

Deelnemers zijn aan een ronde tafel met elkaar in gesprek